Tähän on listattu muutamia yleisimpiä tapahtumia ja kerrottu niitten ominaispiirteitä, pukukoodeja ja muuta tarpeellista. Toivottavasti se auttaa hieman suunnistamaan tapahtumaviidakossa!

Sitsit

Sitsit ovat juhlava muttei turhaa jännitystä sisältävä pöytäjuhla. Sitseillä on tarkoitus syödä ja juoda hyvin sekä tietenkin laulaa paljon! Sitseillä syödään yleensä täysi ateria: alkupala, pääruoka, jälkiruoka sekä kahvi ja avec (jallu tai punssi). Sitsien aluksi voidaan myös tarjoilla alkumalja.

Sitseillä on usein vuosijuhlien tapaan istumajärjestys. Ilmoittautumisen yhteydessä voi ilmoittaa toiveensa pöytäseurasta ja lopullisen paikan voi nähdä pöytäkartasta juhlatilan sisäänkäynnin lähellä. Myös istumapaikoilla on nimilaput.

Sitseille pukeudutaan juhlavasti muttei ylenpalttisesti. Miehille sopiva asu on pikkutakki ja suorat housut tai tumma puku. Naisilla vastaava asu voi olla esim. jakkupuku tai muuten siisti vaatekerta, esimerkiksi hame.

Sitseillä on myös vähintään yksi lukkari eli laulunjohtaja, TiKillä herkkukurkuksikin kutsuttu henkilö. Laulunjohtaja aloittaa laulut kilistämällä tai gongia soittamalla ja ilmoittamalla laulettavan laulun nimen. Tällöin syöminen ja myös muu ylimääräinen toiminta lakkaa lukkarin puheenvuoron ja laulun ajaksi. Leikillisesti sanotaankin, että sitseillä on laulettu liian vähän, mikäli ruokansa on ehtinyt syömään lämpimänä.

Mikäli mielessä on jokin erityinen toive laulettavasta laulusta, sen voi käydä esittämässä lukkarille, joka huolehtii laulun aloittamisesta. Sitseillä voi myös itse ehdottaa laulua: tämä tapahtuu nousemalla seisomaan, kilistämällä lasia, esittäytymällä ja kertomalla laulettavan laulun nimi sekä paikka laulukirjassa. Lyhyesti voi myös kertoa, miksi kyseisen laulun haluaisi laulettavaksi - puheen paikka tässä kuitenkaan ei ole! Tämän jälkeen laulu pitää itse aloittaa, ja laulun aloittanut henkilö on vastuussa laulun loppuun saattamisesta. Joillain sitseillä erityisesti toivotaan, että kaikki laulunaloitukset tehtäisiin lukkarin kautta; sitsien käytännöstä tiedotetaan sitsien aluksi.

Saunailta

Saunailta on epämuodollinen tilaisuus, jonka ohjelmaan nimensä mukaisesti sisältyy lähinnä saunomista. Pukukoodia ei ole, eikä yleensä virallista ohjelmaa. Saunaillat ovat ilmaisia.

Saunaillassa voi olla jokin erityinen teema, joka ilmoitetaan erikseen. Yleensä saunaillat ovat avoimia kaikille: poikkeuksia ovat mm. vuosikursseille järjestetyt saunat kuten N-sauna tai naistensaunat. Likipitäen kaikkien tapahtumien jälkeen järjestetään yleensä jatkosauna - ota siis pyyhe mukaan!

Maisteluilta

Maisteluillassa on yleensä keskitytty jonkin tietyn elintarvikkeen maisteluun asiantuntijan avustuksella. Maisteluillan teemaksi sopii niin punaviini, konjakki, juusto kuin jäätelökin. Teenmaisteluiltakin on pidetty. Maisteluillasta peritään yleensä pieni maksu, joka kattaa maisteltavat elintarvikkeet.

Vuosijuhla

Akateeminen vuosijuhla on iltapukutasoa oleva täysimuotoinen illallinen. Vuosijuhlan sisältö ja protokolla on kuvattu tarkemmin killan vuosijuhlasivuilla, http://m0.tietokilta.fi/.

Suunnistus

Teekkaripiireissä on lukuisia erilaisia tapahtumia, jotka kulkevat suunnistuksen nimellä. Suurimpia tapahtumia ovat etenkin fukseille suunnatut Otasuunnistus sekä tuota itäistä satamakaupunkia (Helsinkiä) koluava Stadisuunnistus. Suunnistuksessa nimensä mukaisesti suunnistetaan pienissä ryhmissä kartan avulla. Rasteina on lappujen sijaan vanhojen tieteenharjoittajien järjestämiä toiminnallisia ja leikkimielisiä rasteja, joissa esimerkiksi ratkotaan tehtäviä, urheillaan tai kilpaillaan pilke silmäkulmassa. Rasteilla saa yleensä myös vapaamuotoisia suorituspisteitä. Näiden perusteella saatetaan jakaa palkintoja illan lopuksi.

Yritysexcursio

Yritysexcursiolla yritys kutsuu opiskelijoita vieraakseen ja esittelee toimintaansa sekä kertoo mahdollisuudesta työskennellä yrityksessä. Yleensä tarjolla on myös pientä syötävää ja juotavaa sekä mahdollisesti myös sauna.

Sopiva vaatetus yritysexcursiolle on yleensä siisti arkivaatetus. Excursiolle ilmoittautumisen yhteydessä annetaan tarvittaessa lisäohjeita.